Ghee smakar som smör men med en karamelliserad smak. Smör med en lätt rostad, nötig och söt bakgrundston.
Ghee har använts inom den indiska läkekonsten Ayurveda i årtusenden för sina många hälsofrämjande egenskaper. Det sägs bland annat att Ghee kan förbättra matsmältningen.
| Näringsvärde | 100 g |
| Energi | 3765 kJ / 900 kcal |
| Fett | 100 g |
| -varav mättat fett | 60 g |
| Kolhydrater | 0 g |
| - varav sockerarter | 0 g |
| Protein | 0 g |
| Salt | 0 g |
Ingredienser
100% organiskt smörfett. Kan innehålla spår av mjölk.
Använd Ghee istället för traditionellt smör och olja i matlagning och bakning. Kan även röras ned i ris eller annan mat eller i kaffe.
Oöppnad burk förvaras torrt och svalt. Öppnad burk bör konsumeras inom två månader och förvaras med fördel i kylskåp.
"


