FENUGREEK 500mg, 100 vegkapslar i gruppen Kosttillskott / Muskelökning / T-Booster hos Golden Athlete / Performance R us (N-4677)
FENUGREEK 500mg, 100 vegkapslar

FENUGREEK 500mg, 100 vegkapslar

0 0
Bockhornsklöver eller Fenugreek som det också heter är en ettårig ört som växer vilt men som också kan odlas över hela världen. Där den växer fritt hittar man den oftast kring östra Medelhavet och Kina.
Artnr: N-4677
179 kr

Köp fler - få rabatt:

2 st 161 kr/st 10.1%
3 st 152 kr/st 15.1%
4 st 143 kr/st 20.1%
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktbeskrivning
 • Bockhornsklöver eller Fenugreek som det också heter är en ettårig ört som växer vilt men som också kan odlas över hela världen. Där den växer fritt hittar man den oftast kring östra Medelhavet och Kina. Bockhornsklöver har odlats länge. Redan i antika Egypten var fröna mycket populära för sina positiva egenskaper. Bland annat ansågs fröna verka positivt för magen. Det är en vanlig krydda i de persiska, indiska och thailändska köken. Smaken på bockhornsklöver är lite bitter och fröna innehåller mycket vitaminer och mineraler. 

  På latin heter växten Trigonella Foenum-Graecum och den tillhör familjen ärtväxter. Den är ettårig vilket betyder att den dör efter en säsongs blomning. 

  Vad används bockhornsklöver till?

  Bockhornsklöver kan användas till att bland annat lindra hudirritationer, hålla igång tarmarna och stabilisera blodsockret. Bockhornsklövern är dels rik på protein och dels på kostfibrer. Just fibrerna har gjort att bockhornsklöver rekommenderas för att hålla igång magen och främja ämnesomsättningen. Precis som alla fiberrika livsmedel så bidrar detta också till en längre mättnadskänsla, att blodsockret stiger långsamt och till att salivproduktionen i munnen ökar vilket är en bra bonus för tänderna. 

  Det har gjorts ett flertal studier på bockhornsklöver och dess effekt på blodsockret*. Mer specifikt på hur det påverkar folk med diabetes. En studie gjord på ett universitet i Indien lät 60 män med typ 2-diabetes ta ett tillskott bestående av pulver från bockhornsklöver, bittergurka och jambolanäpple. Efter det studerades deras blodsockernivåer. Alla dessa män fick 1 gram av tillskottet under en och en halv månad och 2 gram ytterligare i en och en halv månad. Resultatet blev att deras blodsocker hade sjunkit när de tre månaderna hade passerat. 

  Bockhornsklöver har också blivit ett populärt tillskott bland män som vill ha uppnå en ökad energinivå och vitalitet. 

  Inom hälsokosten säljs bockhornsklöver som pulver, i kapslar, som flytande extrakt och som örtte. Vissa produkter är avsedda för invärtes bruk och vissa produkter är avsedda för utvärtes bruk, exempelvis för att behandla hudirritationer. Det allra lättaste brukar vara att ta tillskottet i form av en kapsel och det är därför Now Foods har tagit fram Fenugreek i kapselform.

  Fenugreek från Now Foods är en vegansk kapsel fri från gluten, laktos, ägg, majs, nötter och soja. Den är även halal, kosher och icke-GMO. Now Foods testar alltid sin Fenugreek i eget laboratorium samt i tredje parts laboratorium för att säkerställa högsta möjliga kvalité. 

  *https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16379570

  Innehåll per dagsdosMängd (2 Kapslar)
  Ekologisk bockhornsklöver1000 mg


  Innehåll: Ekologisk bockhornsklöver (trigonella foenum-graecum) (frö), cellulosa (kapsel), stearinsyra (vegetabilisk källa), magnesiumstearat (vegetabilisk källa) och kiseldioxid.

  Dosering: 2 kapslar, 1-3 gånger dagligen
 • Specifikationer
 • Betyg
  0 0
 • För att lämna ett omdöme bör du tidigare köpt denna produkt samt på din kundprofil.

  Den här produkten har inga recensioner.

Se fler varor

NAC 600 mg, 100 vegkapslar
329 kr
Köp
Info
TAURINE 500 mg, 100 VCAPS
159 kr
Köp
Info
GLYCINE 1000mg, 100 VCAPS
279 kr
Köp
Info
Logga in